Användningsområden

Fasad/Uterum/Vinterträdgård


JOHAB Vikparti

Om du vill skapa en ljus, luftig och stillsam miljö i ditt hem är JOHAB Vikparti den optimala lösningen. Tack vare att dörrarna viks och packas åt sidan kan du nyttja hela 90% av öppningsytan, vilket förstärker rymden och ljuset i rummet. Om kärleken till naturen lockar och utsikten bör släppas in hela vägen utan att brytas av är dettas en härlig möjlighet.


Vikdörrar för inglasning kan verkligen förvandla inne till ute och tvärtom.

Tack vare dess täta konstruktion kan vik-parterna monteras i yttervägg. Vikdörrarna beställs antingen inåt- eller utåtgående och skjuts antingen åt höger eller åt vänster för att passa ert behov. Med ojämnt antal dörrar får man en gångdörr i partiet. Dörrarna löper mycket lätt på boogie-hjul och styrs säkert i både över- och underkant. Glasen är D4-16 super, vilket innebär att det sitter två 4 mm glas, varav ett med energibeläggning, och 16 mm argongasspalt mellan.


vikdörr


Offert
Tillval
Broschyr

Kvalitet
| Bygga uterum - tips & råd | Inglasning av uterum | Bildgalleri
Exempel U-värde:

3-delat 3000x2100 Glas u-värde 1.1, u-värde hela partiet 1.6

3-delat 3000x2100 Glas u-värde 0.7, u-värde hela partiet 1.2

Glasalternativ

D4-16 super: U-värde: 1,1. Inglasad med två 4 mm floatgas varav ett med en energibeläggning och med en argongasfylld spalt på 16 mm. Standard.
T4-12 super: U-värde: 0,7. Inglasad med tre 4 mm floatgas varav två med en energibeläggning och med en argongasfylld spalt på båda 12 mm.

Säkerhetsglas: Uterum som behöver högre säkerhet kan få skjutdörrar och fast inglasning med härdade glas. Glaset blir 5-7 gånger starkare. Skulle glaset ändå gå sönder splittras det i små ofarliga bitar. Tillval

Självrengörande glas: Uterum som är utsatta har mycket glas som ska putsas. Tillval

Solskyddsglas: Uterum som får mycket solinstrålning kan kanske behöva solskydd. Tillval


Öppnings exempel vikdörrar


öppnin